Achtergrond
 

Zeur Niet! is in 2010 opgericht door John ter Weyden. John werd geïnspireerd door de veelzijdige componist Harry Bannink.

Daarnaast was hij onder de indruk van de erg goede tekstschrijvers waarmee Harry nauw samenwerkte, zoals b.v. Willem Wilmink. Annie M.G. Schmidt en Eli Asser.

 

De topjaren van Harry Bannink lagen in de periode 1965-1975. Hij maakte toen samen met Annie M.G. Schmidt een aantal succesvolle musicals, alsmede de zeer populaire tv-serie ‘Ja zuster nee zuster’.

Een andere topper was de muziek uit de tv-serie ‘t Schaep met de 5 pooten met teksten van Eli Asser.
Harry Bannink was zonder twijfel Nederlands beste en populairste kleinkunst componist van het lichte genre in de vorige eeuw.(1929-1999).
Bannink heeft meer dan 3000 nummers gecomponeerd: niet alleen gezellige meezingers maar ook mooie rustige nummers. 
Zeur Niet! profileert zich duidelijk als een themakoor. Wij zijn een UNIEK koor; er is geen ander Harry Bannink koor in Nederland.

Wij zijn tevens een gemengd koor zonder mannen!!! 
                           
Het koor staat sinds 2013 onder leiding van dirigent Joop Baggen. Deze maakt ook bijna alle arrangementen voor het koor. 

joopbaggen@kpnmail.nl

 

Sinds september 2020 is Henk Veldman de vaste begeleider van ons koor.
Henk is gediplomeerd organist en beiaardier en een veel gevraagd begeleider van koren en solisten.
In 2022 gaat een klankspel van hem in première waarin de dagboeken van Anne Frank en Etty Hillesum muzikaal worden bezongen en in combinatie worden gebracht met het Bijbelboek Jeremia.
In het componeren, arrangeren en ook in het begeleiden zoekt hij naar wat hem vreugde verschaft. De onovertroffen muziek van Harry Bannink is daarin een bron van plezier.
Dat hoopt hij samen met het koor en de dirigent over te brengen.