Achtergrond
 

Zeur Niet! is in 2010 opgericht door John ter Weyden. John werd geïnspireerd door de veelzijdige componist Harry Bannink.

Daarnaast was hij onder de indruk van de erg goede tekstschrijvers waarmee Harry nauw samenwerkte, zoals b.v. Willem Wilmink. Annie M.G. Schmidt en Eli Asser.

 

De topjaren van Harry Bannink lagen in de periode 1965-1975. Hij maakte toen samen met Annie M.G. Schmidt een aantal succesvolle musicals, alsmede de zeer populaire tv-serie ‘Ja zuster nee zuster’.

Een andere topper was de muziek uit de tv-serie ‘t Schaep met de 5 pooten met teksten van Eli Asser.
Harry Bannink was zonder twijfel Nederlands beste en populairste kleinkunst componist van het lichte genre in de vorige eeuw.(1929-1999).
Bannink heeft meer dan 3000 nummers gecomponeerd: niet alleen gezellige meezingers maar ook mooie rustige nummers. 
Zeur Niet! profileert zich duidelijk als een themakoor. Wij zijn een UNIEK koor; er is geen ander Harry Bannink koor in Nederland.

Wij zijn tevens een gemengd koor zonder mannen!!! 
                           
Het koor staat sinds 2013 onder leiding van dirigent Joop Baggen. Deze maakt ook bijna alle arrangementen voor het koor. 

joopbaggen@kpnmail.nl

 

Sinds 2014 wordt het koor begeleid door de pianist Jeroen van den Tempel.
Van den Tempel is werkzaam als pianist en als pianoleraar en  treedt o.a.op voor ouderen en heeft thuis een pianopraktijk.
Hij heeft veel gespeeld in ensembles en veel gewerkt met koren. Zijn grootste passie is pianospelen, daarnaast ook componeren en improviseren.
Van hem zijn een aantal cd´s op de markt gebracht.

tempelmuziek@ziggo.nl